Cleaning machines encyclopedia

These types exist

Чистач на висок притисок

Чистачите на висок притисок се дизајнирани на притисок на индустриска вода која е под притисок на клипна пумпа. Овој притисок прави моќен млаз со вода и ги трга големите дамки и нечистотијата скоро од секоја површина. На тој начин чистачите на висок притисок се користат на улица, за фасада и за чистење на моторот. Повеќето чистачи се едноставни за користење . Некои поголеми машини се со дизел погон.Повеќето чистачи ја загреваат водата до 90°. Користењето треба да биде од високо обучени оператори зошто млазот знае да биде многу опасен и за операторот и за тоа што се чисти. За покомплексни задачи за чистење постојат агенти кои ќе ја завршат работата. Овие чистачи под притисок можат да се користат и во прехранбената индустрија за дезинфекција.

Image

Чистач

Со чистачот , нечистотијата се чисти механички со две кружни четки и усисувач. Има мобилни чистачи и чистачи додаток кои се монтираат на вилушкар или друга машина. Тие се најчесто дизел или мануелни. Четките се најчесто поставени на десната страна и под возилото.

Image

Чистач и вакуум машина за чистење

Овие машини се користат со усисување со распон од околу 2 метра. Чистачите се оперирани мануелно но можат да имаат и дизел погон. Овие машини имаат висока моќ на усисување и се користат за сушење на патишта, згради или паркинзи. Чистачите имаат вилтер во цистемот за воздух. Со ова се врши задр=ување на штетните честички во филтерот. За чистење на улиците се користат поголеми чистачи каде што прлавштината се усисува преку одводот. И тука возачкото седиште се наоѓа на десната страна за да може возачот подобро да исчисти.

Image

Автоматски влажен чистач

Автоматскиот бришач може да се користи и со седиште и со туркање. Но има разлика меѓу автоматски бришач со една и со две метли. Најдоброто бирање на модел зависи од површината на подот кој треба да се чисти. Големи канцелариски згради, магацини можат да се чистат со автоматски бришач.

Image

чистачи/сушачи

Брисачите/сушачи се направи за чистење кои што се достапни за возење со седиште и на рачно, со одење. Овие машини во исто време го чистат подот и го усисуваат средството за чистење. За мали простори најдобар е рачниот. За големи простори треба да се користи оној со седиште. Овие направи работат на батерија. Има различни ширини во зависност од големината на чисталката.

Image

Машина за чистење улици

Со чистачот за улица водата нормално се паспрскува кога се чистат улиците од прашина и прлавштина и се спречува сестраната прашина и прлавштина да се собира на гумите и се чисти целиот отпад. Понатаму е важно да се потврди да не се оштети патната површина. Чистењето на улиците

Image