Work platform encyclopedia

These types exist

Anhängebühne

Монтажните платформи на приколка се карактеризирани главно со нивната мала тежина и компактни димензии. За материјали кои што се полесни ова е значителна предност. Истотака се добри за работа во тесни терени. Просечната работна висина за работна платформа е помеѓу 12 и 25 метри. Тие се најисплатлива варијанта за монтажна платформа на приколка.

Image

Gelenkarbeitsbühne

Платформите со артикулирачка стрела се дизајнирани со телескопска технологија. Тие се достапни со челичен ланец или со гумена трака на подвозјето на стојниот трап. Стрелните дигачи се добри за работа на тешки терени или на нерамни површини. Платформата е заштитена со гумена трака и има многу ниско подвозје и ги прави идеални за користење на тревници и деликатни подови. И двата модела имаат многу голема висина на дигање и достапност напред.

Image

LKW-Bühne

Монтирачките платформи на камион се најмоќното решение за платформа. Платформата е лоцирана веднаш на раката. Можат да се движат брзо и ефикасно. Висината на овие модели може да оди до 84 метри.

Image

Ножица лифтови

Работни платформи-маказни се идеално решение за работење на зидови односно плафони. Во контекст на ова, маказните платформи можат да бидат товарени и да работат , и да се движат истовремено. Овие платформи можат да се користат внатре и надвор и да имаат максимална висина на дигање некаде помеѓу 6 - 22 метра. Платформата овозможува максимален простор за материјали, товар и работници. Маказните платформи имаат висок капацитет на товарот до 900 килограми. Никаква подршка не е потребна за овие модели.

Image

Senkrechthebebühne

Работни платформи-маказни се идеално решение за работење на зидови односно плафони. Во контекст на ова, маказните платформи можат да бидат товарени и да работат , и да се движат истовремено. Овие платформи можат да се користат внатре и надвор и да имаат максимална висина на дигање некаде помеѓу 6 - 22 метра. Платформата овозможува максимален простор за материјали, товар и работници. Маказните платформи имаат висок капацитет на товарот до 900 килограми. Никаква подршка не е потребна за овие модели.

Image